8 Flow Point Nieuwe producten
Producten > Nieuwe producten > Flow Point

Flow Point

VOORDELEN VAN FLOWPOINT

Flowpoint: goed poeder!

Flowpoint is een voorgemengd poeder van cement en hulpstoffen. Het is uiterst eenvoudig in gebruik. Gewoon water toevoegen, mengen in een molen en de vloeimortel in de voegen gieten. Gemakkelijker kan niet.

Maximale stabiliteit

De vloeibare Flowpoint-mix kruipt tot in de kleinste voeg. Hierdoor hecht hij zich maximaal op de kasseien. Die zitten na de uitharding muurvast. Ook op de steilste hellingen. En ze blijven stabiel. Zelfs wanneer u de weg of oprit afspuit met eenhogedrukreiniger komen uw kasseien niet los. Een hele geruststelling.

Minimaal tijdverlies

Flowpoint hardt snel uit. Razendsnel. Vier uur nadat u de vloeimortel hebt aangebracht, mag u uw weg of oprit al opnieuw vrijgeven voor het verkeer. Zelfs een vrachtwagen krijgt de kasseien niet meer los. Ideaal voor openbare werken.

Milieuvriendelijk

De vloeimortel is niet schadelijk voor de omgeving, grassen of onkruid. Het bevat immers geen aluminium, ijzer, koolstof of chloor. Flowpoint is niet giftig en heeft geen vervelende geur.

Betrouwbaar en vorstvrij

Flowpoint bewijst zijn degelijkheid internationaal. In Groot-Brittannië is het de enige vloeimortel die aan de hoogste normen van de overheid voldoet. Het product kreeg het BS EN ISO 9002:1994 kwaliteitslabel. Ook in Scandinavië wordt Flowpoint geroemd omwille van zijn vorstvrij en duurzaam karakter.


FLOWPOINT GEBRUIKEN

Voorbereidend werk

Zorg ervoor dat uw kasseien op een stabiele ondergrond staan, bijvoorbeeld gestabiliseerd zand.

Verwijder daarna alle losse deeltjes, olie, vet, verf, ... van het oppervlak. Spuit vervolgens zuiver water over de kasseistrook. Verwijder de waterresten en plaats dammetjes zodat de vloeimortel niet kan wegstromen.

Mengen met water

Meng 1 zak van 25 kilo Flowpoint met 5 liter water in een mengmachine. Na drie tot vier minuten is de mortel volledig vloeibaar. U hebt nu 5 tot 15 minuten de tijd om de mortel tussen de voegen van de kasseien te gieten. Let wel: de voegen moeten minimum 30 milimeter diep zijn.

Flowpoint aanbrengen

U vult de voegen tot boven met Flowpoint. U wacht 30 minuten en spoelt het oppervlak af met veel water. Verwijder de overtollige mortel met een harde borstel en water. Klaar! Na vier uur zitten de kasseien muurvast en mogen er zelfs al vrachtwagens over rijden.

Veiligheid en gezondheid

Flowpoint bevat cement. Dat kan huidirritaties veroorzaken. Draag daarom altijd handschoenen en beschermende kledij. Krijgt u Flowpoint in de ogen? Spoel ze dan meteen overvloedig met zuiver water. Houdt de pijn aan? Raadpleeg dan een dokter.

 

Terug naar de vorige pagina